Gyakori kérdések

Az Artotek egyaránt örömmel fogadja a kereskedők és galériák eladásra szánt alkotásait, valamint a saját műveiket értékesítő alkotók, illetve a magáneladók műveit.

Az eladók választhatnak a különböző díjcsomagok közül, melyek az eladók (magánhirdető, alkotó, kereskedő, galéria) sajátos szempontjaihoz alkalmazkodnak mind a hirdetési idő, mind a szolgáltatások tartalma tekintetében.

Díjcsomagjainkat a különböző hirdető csoportok (művész, galéria, magánszemély) speciális igényeit figyelembevételével alakítottuk ki, így mindenki talál magának megfelelő csomagot. Az megvásárolt szolgáltatások az előfizetés hosszától és funkcióitól függően a privát személyek akár teljesen ingyenes kínált csomagjától a galériák éves prémium előfizetéséig kínálunk lehetőséget a választásra.

Aktuális díjtáblázatunk megtekintéséhez kattints ide.

Az aukciós házak 20%-os vagy akár azt meghaladó jutalékot számítanak fel az eladóknak az alkotás aukción történő értékesítéséért. Néha az aukciós házak további díjakat is kiszámláznak az eladóknak, például biztosítási vagy egyéb szolgáltatási összegeket. Az Artoteken az előfizetési díjon kívül más költséged nincs. Amikor az Artotek szolgáltatását veszed igénybe, megtarthatod az alkotásért kapott teljes összeget, ez pedig jelentős megtakarítást, bevétel növekedést jelent számodra.

Az alkotások hirdetésein található egy link, amelyre kattintva közvetlenül küldhetsz e-mailt az eladónak vagy megtalálhatod a közvetlen elérhetőségét is. Amikor az eladó válaszol a megkeresésedre, ő dönthet a további kommunikációs módról (e-mail, telefon stb.).

A hirdetésed mindaddig megtalálható marad az Artoteken, amíg el nem adod vagy más okból nem törlöd hirdetésedet.

A Kiemelt hirdetések lehetőséget adnak Neked, mint eladóknak arra, hogy az Artoteken kereső felhasználók könnyebben találják meg az általad kínált műalkotásokat.

Díj ellenében az eladó választhatja, hogy műveit az Artotek rendszere a kiemelt listában tünteti fel - ez azt jelenti, hogy a hirdetéseda keresési kategória tetején jelenik meg. További hirdetés kiemelési opcióinkról a profilodba belépve tudsz tájékozódni.

Az Artotek tanácsadás olyan szolgáltatás, amelyet alacsony díj ellenében kínálunk azoknak a magáneladóknak, akik nem tudják, milyen áron kínálják műveiket eladásra. Tapasztalt művészeti szakemberünk az általad szolgáltatott információk és fotók alapján értékeli az eladni kívánt műalkotásodat, majd javaslatot tesz a mű árára. A megkapott vélemény ismeretében természetesen szabadon határozhatod meg műveid árát az Artoteken. Az Artotek tanácsadó véleménye csupán útmutató, amely segítségedre lehet a mű beárazásánál az eladási potenciál növelése érdekében.

A műalkotások Artoteken való népszerűsítésének ingyenes szolgáltatásaként felajánljuk mindenkinek, aki regisztrál, hogy 3 INGYENES „hirdetésfigyelőt” állítson be magának. Ez azt jelenti, hogy ha regisztrálsz a webhelyre, legfeljebb 3 keresést (művész, galéria, összetett keresés pl. stílus, korszak stb. szerint) menthetsz el, az Artotek rendszere pedig az elmentett és megfigyelésre beállított paramétereknek megfelelő újonnan felkerülő alkotások hirdetéseiről folyamatosan tájékoztat Téged e-mailben formájában.

Előfizetőink részére további hirdetésfigyelők beállítására is kínálunk lehetőséget, melyeknek pontos mennyiségéről ide kattintva tudsz tájékozódni.

A műalkotás eladójának kell eldöntenie, hogy vállalja-e a mű vevőnek történő szállításának költségeit vagy a vevőnek a csomagolásért és a szállításért külön kell fizetnie.

Amennyiben segítségre van szükséged a szállítással kapcsolatban, Artotek partnerei kérésre árajánlatot adnak Neked, hogy ezzel is megkönnyítsük a dolgodat.

Amikor úgy döntesz, hogy műtárgyat vásárolsz az Artoteken hirdetett alkotások közül, megkérdezheted az eladót, hogy hajlandó-e bármilyen okból elfogadni a mű visszaküldését a vásárlás után. A garanciális, jótállási és kártérítési feltételeket a mindenkor hatályos jogszabályi rendelkezések keretei között az eladó határozza meg, a vevő pedig dönt arról, hogy azokat elfogadja-e. Az Artotek soha nem avatkozik be az oldalon hirdetett alkotások eladásával kapcsolatos ügyletekbe.

Az Artotek weboldalt az Onlinemarket Kft. üzemelteti.

Az Általános szerződési feltételeinkben további kérdéseidre is választ találsz, vagy ide kattintva lépj velünk kapcsolatba. Szívesen válaszolunk minden kérdésedre.